Novi udarac za Prigožina

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 17:57

Novi udarac za Prigožina

Medijska grupa Patriot vođe privatne vojne grupe "Vagner" Jevgenija Prigožina se gasi, izjavio je direktor jednog od njenih izdanja RIA FAN, Jevgenij Zubarev.

Prema dogovoru koji je zaustavio pobunu, Prigožinu je dozvoljeno da ode u izgnanstvo u Belorusiju, a njegovim borcima je dat izbor da mu se pridruže, da budu integrisani u ruske oružane snage ili se vrate kući, preneo je Rojters.

"Patriot Media", čiji je najistaknutiji deo bio sajt vesti RIA FAN, bio je izrazito >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nacionalistički, zagovarao je prokremljovsku uređivačku liniju, istovremeno pružajuci pozitivno izveštavanje o Prigožinu i njegovoj grupi "Vagner", navela je britanska agencija.

"Objavljujem našu odluku da se zatvorimo i napustimo informacioni prostor zemlje", rekao je direktor RIA FAN Jevgenij Zubarev u video klipu objavljenom kasno sinoć na nalozima na društvenim mrežama te medijske grupe.

Zubarev nije izneo razloge za tu odluku.

Ruski list "Komersant" objavio je u petak da je Državna služba za nadzor komunikacija Roskomnadzor blokirala medije povezane sa Prigožinom, bez detaljnijeg objašnjenja.

Ruski mediji su, takođe, preneli da je "fabrika trolova", koju je navodno koristio Prigožin da utiče na javno mnjenje u stranim zemljama, uključujući SAD, raspuštena.

Prigožin je, naime u februaru priznao da je osnovao Agenciju za istraživanje interneta sa sedištem u Sankt Peterburgu, koju su ruski mediji nazvali "fabrikom trolova". Njeni zaposleni su optuženi da sprovode onlajn kampanje dezinformacija, a sve u službi Kremlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nakon pobune gasi se medijsko carstvo Prigožina u Rusiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jul.2023

Zatvorena je medijska grupa koju je kontrolisao Jevgenij Prigožin nakon kratke pobune koju su 24. juna organizovali on i njegova plaćenička grupa Wagner. Zatvaranje dolazi, kako se čini, u osveti protiv ovog tajkuna piše servis Radija Slobodna Evropa North.Realities (Sjeverne realnosti Radija Slobodna...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.