Novi udar na Trampa: Kriva je?

Izvor: B92, 19.Okt.2023, 23:53

Novi "udar" na Trampa: Kriva je?

Bivša advokatica Donalda Trampa Sidni Pauel postigla je dogovor sa tužiocima.

Ona se izjasnila danas da je kriva po optužnici da je radila na poništavanju poraza bivšeg predsednika na izborima u Džordžiji 2020. godine.

Ona je osuđena uslovno na šest godina zatvora, što je znatno blaža kazna od one koju bi dobila da je proglašena krivom, između ostalog, za kršenje državnog zakona o reketiranju, prenosi Njujork tajms.

Pauel je kažnjena sa 6.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolara i pristala je da plati kaznu od 2.700 dolara Džordžiji, kao i da napiše pismo izvinjenja građanima te savezne države.

Ona je prvobitno bila optužena za reketiranje i još šest tačaka u okviru plana da se Tramp zadrži na vlasti nakon poraza na izborima 2020. godine.

Tužioci bi mogli da je nateraju da svedoči u slučaju protiv Trampa, što znači da bi Pauel mogla da iznese detalje o tome šta se dešavalo sredinom decembra 2020. godine kada se razgovaralo o strategiji za poništavanje rezultata izbora, navodi AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.