Novi snimak zarobljenog Britanca

Izvor: B92, 12.Okt.2014, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi snimak zarobljenog Britanca

Pripadnici Islamske države objavili su novi snimak u kojem se saveznicima udruženim protiv njih obraća britanski zarobljenik Džin Kantli.

Prema već ustaljenoj praksi džihadista, Britanac je nosio narandžastu zatvorsku odeću, te govorio o problemima koje mogu stvoriti vazdušni napadi na islamiste.

Poslednji u nizu video snimaka u kojima Kantli prenosi poruke džihadista Zapadu traje nešto manje od sedam minuta.

“Ako se iko nada da će ovo biti fina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hirurška intervencija bez ikakvih bojazni da će doći do zaprljanja ruku biće veoma iznenađen kada dođe do toga“, rekao je Kantli.

Stručnjaci televizije Skaj Njuz navode da je očigledno da Britanac čita poruke sa papira koji se nalazi iza kamere.

“Sigurno su svi ovi snimci pravljeni pod prisilom, a Kantli upadljivo čita scenario, za koji kaže da je samostalno napisao. Mi ne verujemo u to“, rekao je Ašiš Džoši.

U snimku Kantli govori o strancima javno ubijenim od strane džihadista, Dejvidu Hejnsu, Džejmsu Foliju i Stivenu Sotlofu, što može da znači da je snimak načinjen pre nego što su oni pogubljeni.

Iz kabineta britanskog premijera Dejvida Kamerona saopšteno je da Vlada pažljivo posmatra snimak i istražuje njegovu sadržinu.

Kantli je pao u ruke džihadista u severnoj Siriji, gde je radio kao nezavisni fotoreporter.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi snimak zarobljenog britanskog novinara (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2014

Džihadisti Islamske države objavili su četvrti propagandni video snimak, na kojem britanski novinar Džon Kentli, pod prisilom izgovara poruku ekstremista...U video snimku u trajanju od šest minuta i 53 sekunde, koji je na internet postavio ekstremistički pokret Al Furkan, povezan sa IS, Kentli,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.