Novi sistem nadzora u borbi protiv koronavirusa VIDEO

Izvor: B92, 09.Okt.2020, 15:28

Novi sistem nadzora u borbi protiv koronavirusa VIDEO

Od naredne nedelje počinje da radi novi elektronski sistem državnih organa, koji će pomoći u borbi protiv epdiemije.

"Na taj način će komunikacija sa građanima biti što jednostavnija i elektronska. Rešenja sanitarne inspekcije i razna važna obaveštenja će biti distribuirani putem elektronskih portala", izjavio je Mihajlo Jovanović, direktor kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu

"Tako će se automatski obavešavati državni organi o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << važnim promenama za koje je potrebno da izdaju određena rešenja. Na primer, biće obavešteni o ulasku građanina na teritoriju Srbije ili ako mu se detektuje prisustvo virusa", dodaje Jovanović.

Rešenje o izricanju mere o samoizolaciji ili ukidanje te mere generisaće se putem ovih portala.

"U slučaju da se mere izolacije prekrše, inspektor će moći da kreira elektronsku prijavu, koja se elektronskim putem prosleđuje sudu", rekao je.

Podseća da su trenutno dostupne usluge portala E-zdravlje, gde je omogućena usluga testa samoprocene na kovid.

"Građani na ovom portalu mogu videti i rezultat testa, a od sledeće nedelje i rešenje o različitim merama", zaključio je.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sledeće nedelje novi elektronski sistem epidemiološkog nadzora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2020

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović najavio je puštanje u rad naredne nedelje novog integrisanog elektronskog sistema državnih organa, koji će i državi i građanima pomoći u borbi protiv pandemije...Sistem će omogućiti, kako je dodao, da rešenja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.