Novi režim saobraćaja

Izvor: Blic, 25.Feb.2010, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi režim saobraćaja

Deo Bulevara kralja Aleksandra, od Batutove do Cvetkove pijace, od danas je delimično zatvoren za saobraćaj. Za vozila će biti raspoloživa samo desna kolovozna površina, gde će biti formirane tri saobraćajne trake – dve ka Cvetkovoj pijaci, a jedna ka gradu. Leva strana ulice u ovom delu Bulevara, biće u potpunosti zatvorena zbog rekonstrukcije.

Zbog ovih izmena očekuju se velike gužve u Bulevaru, posebno u pravcu prema gradu jer je za taj pravac ostavljena samo jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saobraćajna traka. Vozačima koji dolaze u grad iz pravca Mirijeva preporučuje se da zaobiđu Bulevar i voze trasom Milana Rakića - Batutova - Dimitrija Tucovića - Cvijićeva.

Vozači koji ulaze u Beograd iz pravca Smederevskog puta, za dolazak do užeg centra grada treba da koriste trasu Ustanička - Vojislava Ilića - Žička - Vojvode Šupljikca.

Stajališta za gradski prevoz ostaće na istim mestima, kada je reč o pravcu ka Cvetkovoj pijaci, a u smeru ka gradu stajalište će biti postavljeno odmah po prelasku raskrsnice Bulevara kralja Aleksandra i Batutove. Da bi se obezbedila veća protočnost saobraćaja, linija 79 izmeštena je u Batutovu ulicu, a stajalište za ovu liniju biće postavljeno odmah na početku Batutove ulice.

U naredna tri dana rušiće se tramvajske baštice i postojeće ostrvo u pomenutom delu ulice, a zatim će radove izvoditi Elektrodistribucija „Beograd”, „Beogradski vodovod i kanalizacija” i „Beogradske elektrane”, kao i „Beograd-put” i „Telekom”.

Ubrzati kretanje ka gradu

Zbog povećanog priliva vozila u jutarnjim satima ka gradu, bilo bi koristno da umesto jedne trake, za pravac ka gradu budu na raspolaganju dve i to bar do 11 sati ujutro. Međutim, u Sekretarijatu kažu da je to nemoguće i da za pravac ka gradu postoje alternativni pracvi, a to su ulice Dimitrija Tucovića, Gospodara Vučića i Vojislava Ilića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.