Novi rekord: Obišli 19 država u samo 24 sata

Izvor: B92, 28.Sep.2014, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi rekord: Obišli 19 država u samo 24 sata

Trojica prijatelja i zaljubljenika u putovanja iz Norveške, Gunnar Garfors, Tay-young Pak i Øyvind Djupvik, uspela su da postave novi svetski rekord tako što su u 24 sata obišli 19 država

Kako piše norveški list “The Local”, raniji rekord iznosio je jednodnevno putovanje kroz 17 država.

Svoje su putovanje entuzijastični Norvežani započeli u ponoć u Grčkoj i zatim nastavili da putuju kroz Bugarsku, Makedoniju, Kosovo, Srbiju, Hrvatsku, BiH, Sloveniju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Austriju, Mađarsku, Slovačku, Češku, Nemačku, Holandiju, Belgiju, Luksemburg, Francusku i Švajcarsku, a završili su u Lihtenštajnu pre isteka roka od 24 sata.

Gunnar Garfors oduševljeno je otkrio da je putovanje bilo neverovatno i da će i slaviti 24 sata. Iako im je ostalo nešto vremena viška i možda bi stigli i do Italije, vremenski uslovi bili su toliko loši da su odustali od te ideje.

Osim što su putovali iznajmljenim automobilima, koristili su letove iz Skoplja do Beograda i iz Beča do Dizeldorfa.

Foto: Image courtesy of FrameAngel at FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obišli 19 država za samo 24 sata

Izvor: Radio 021, 28.Sep.2014

Trojica prijatelja i zaljubljenika u putovanja iz Norveške, Gunnar Garfors, Tay-young Pak i Oyvind Djupvik, uspela su da postave novi svetski rekord tako što su u 24 sata obišli 19 država...Kako piše norveški list "The Local", raniji rekord iznosio je jednodnevno putovanje kroz 17 država...Svoje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.