Novi protest novinara i predaja zahteva Vučiću

Izvor: RTS, 08.Feb.2016, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protest novinara i predaja zahteva Vučiću

Urednik sajta "Cenzolovka" Zoran Nikolić predao je u ime inicijative "Novinari ne kleče" zahteve premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i resornim ministrima u Vladi Srbije kojima se traži poštovanje zakona koji su usvojeni u okviru medijske strategije, kao i radno-pravnog položaja novinara.
Zahtevi su, osim Vučiću, predati i ministrima Aleksandru Vulinu, Željku Sertiću, Dušanu Vujoviću, Nebojši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Stefanoviću Zorani Mihajlović i Ivanu Tasovcu.
Nikolić je rekao da je rok za ispunjenje zahteva odmah, jer se pokazalo da, uprkos protestima Inicijative nijedan od njihovih zahteva nije ispunjen, pa je i zahtev za smenu ministra odbrane izvrgnut ruglu.
Novinari iz cele Srbije posebno će, najavio je Nikolić, zatražiti sastanak sa ministrom kulture i informisanja Ivanom Tasovcem, napominjući da novinari smatraju da on uopšte ne radi svoj posao i da bi za to trebalo da im položi račune.
Nikolić je rekao da je među zahtevima koji su predati Vladi i tema privatizacije i podele besplatnih akcija, kao i zahtev ministru unutrašnjih poslova "da ništa ne radi", već da pusti državne organe da rade svoj posao, kao i da se ispitaju navodi o praćenju novinara.
On je najavio da će večeras u 19 sati ispred zgrade Vlade Srbije biti održan još jedan protest "Novinari ne kleče".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

#NOVINARINEKLEČE: Vučiću Oskar za cenzuru i gašenje emisija, Tasovcu za najmanje učinjenog

Izvor: Kurir, 08.Feb.2016

BEOGRAD - Protest pod sloganom "Novinari ne kleče - Još ste nam ostali dužni" održan je večeras ispred zgrade Vlade Srbije, a dodeljeni su i "Oskari" zaslužnima za aktuelno stanje u medijima...U performansu ispred Vlade Srbije, "Oskare" su dodeljivali voditelj Igor Brakus i karikaturista Marko...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.