Novi protest 1 od 5 miliona

Izvor: RTS, 21.Sep.2019, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protest "1 od 5 miliona"

I ove subote organizovan je protest dela opozicije i građana u Beogradu.
Okupljanje je počelo na platou ispred Filozofskog fakulteta. Tu su demonstranti pozdravili studente koji od prošlog petka blokiraju Rektorat.

Studentkinja Mila Jovanović je rekla da je bila učenik generacije u srednjoj i osnovnoj školi, a da sada ima prosek 9,65, pozvala je rektorku Ivanku Popović da ne štiti samo sebe, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << već i studente i autonomiju BU.
Građanima se obratila i jedna od organizatorki protesta Tea Vukadin koja, takođe, tvrdi da studenti štite autonomiju univerziteta. 
Sa platoa građani su krenuli u šetnju centralnim ulicama Beograda.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Studenti iz Rektorata na protestu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2019

Na protestu "Jedan od pet miliona" večeras se obratila studentkinja koja sa grupom kolega - aktivista protesta već devet dana blokira Rektorat i tako, kako je rekla, štiti ugled Univerziteta...Protest je počeo na platou ispred Rektorata, a potom je kolona onih najupornijih krenula ka Terazijama,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.