Novi pad ruskog aviona

Izvor: RTS, 07.Nov.2009, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi pad ruskog aviona

Tupoljev 142 sa 11 članova posade, srušio se u Tatarskom zalivu. To je druga avionska nesreća ruskog vazduhoplovstva za poslednjih nedelju dana. Potraga za telima je u toku.

Vojni avion Tupoljev 142, sa 11 članova posade, srušio se na ruskom Dalekom istoku. Posle više od sedam sati potrage, spasilački brodovi pronašli su ostatke aviona.

U potrazi za telima članova posade i "crnim kutijama" učestvuju avioni vojske Rusije i helikopter, priključili su im se i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vojni brodovi Tihookeanske flote. Potrazi su pristupili i ronioci, ali potragu otežavaju jake morske struje.

"Crne kutije" na avionima tog tipa u slanoj vodi čuvaju informaciju samo 36 sati, ukoliko ne budu pronađeni u naredna 24 časa, teško će se odrediti uzrok nesreće, izjavio je predstavnik vojnih snaga Rusije.

Posada Tupoljeva je bila na trenažnom letu. Pošto je saopštila da se vraća u bazu, veza se prekinula i avion je nestao sa radara oko 14.15 časova po moskovskom vremenu. Tupoljev se srušio u Tatarskom zalivu, udaljenom oko 15 do 20 kilometara od Pacifika.

Pretpostavlja se da je uzrok nesreće tehnički kvar.

Prošle nedelje, 1. novembra, na ruskom dalekom istoku u republici Jakutiji srušio se avion Iljušin 76 Ministarstva unutrašnjih poslova. Tada je poginulo svih 11 članova posade.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srušio se vojni avion

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Nov.2009

Ruski vojni avion srušio se cinoć tokom vežbe u regionu Habarovska, na Dalekom istoku, saopštile su ruske vlasti, a izvor blizak istrazi rekao je da je u udesu verovatno poginulo 10 ljudi. On je rekao da se spasilačke operacije nastavljaju, ali da su male šanse da je neko preživeo, a Ministarstvo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Rusija: Pad aviona, poginulo 11 članova posade

Izvor: Večernje novosti, 07.Nov.2009

Ruske vlasti strahuju da je poginulo svih 11 članova posade vojnog aviona koji se sinoć srušio tokom vežbe u regionu Habarovska, na Dalekom istoku. Aviona tipa Tupoljev 142 ruske Pacifičke flote nestao je sa radara iznad Tatarskog moreuza koji kontinent deli od ostrva Sahalin, saopštilo je danas...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.