Novi odbornici u Skupštini Beograda

Izvor: RTS, 12.Jul.2012, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi odbornici u Skupštini Beograda

Beogradska skupština verifikovala mandate nekolicini novih odbornika. Razrešeno je i imenovano nekoliko rukovodilaca i članova upravnih odbora u preduzećima čije je osnivač grad.

Skupština grada Beograda verifikovala je mandate nekolicini novih odbornika iz redova Demokratske stranke, Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke Srbije.

Ostavke su prethodno, zbor preuzimanja drugih funkcija u gradu, koje su nespojive sa odborničkim, na ta mesta podneli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Aleksandar Šapić, Zoran Đinđić, Nikoleta Tomić, Stojan Nikolić, Branimir Kuzmanović iz DS-a, Goran Aleksić iz SPS-a, kao i Aleksandar Popović iz DSS-a.

Njih su u odborničkim klupama zamenili Gordana Obradović, Miodrag Stojanović, Goran Vujić, Nevena Jokić, Slobodan Molerović i Slađana Popović iz DS i SPS, kao i Dušan Novaković iz DSS.

Odbornici su imenovali Gorana Aleksića za vršioca dužnosti direktora JKP „Beograd-put", razrešili direktora preduzeća "Hipodrom Beograd" Borisa Ivkovića i direktora Preduzeća za uredenje, korišćenje i održavanje "Ada Ciganlija" Zorana Gajića.

Dužnosti je razrešen i vršilac dužnosti direktora preduzeća "Gradsko stambeno" Danilo Vuksanović i na to mesto je imenovan Veselin Marković.

Razrešeno je i imenovano nekoliko članova upravnih odbora u preduzećima čije je osnivač grad, pa je tako sa dužnosti predsednika UO "Infostana" razrešen Goran Bujić, a menovan Bojan Milić, predsednik UO "Beograd puta" će umesto Dejana Stefanovića biti Vladimir Jezdirović, predsednik UO "Gradskog stambenog" biće Dejan Bulajić umesto Dejana Živkovića, a predsednik UO GSP Beograd biće Branko Radujko umesto Bojana Bovana.

Razrešeni su dužnosti članova UO u "Beogradskom vodovodu i kanalizaciji" Milivoje Stojanović, u "Sava centru" Mirjana Dragaš i u "Beogradskoj tvrđavi" Stefana Miladinović.

Odbnorici će u nastavku sednice najpre raspravljati o formiranju novog sekretarijata u gradskoj upravi, a reč je o resoru poljoprivrede, kao i spajanju resora obrazovanja i dečije zaštite u jedan sekretarijat, a potom i o predloženom rebalansu budžeta za 2012. godinu i završnom računu budžeta za 2011. godinu.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu odluke o plaćanju posebne naknade za upotrebu dela Autoputa E75, kojom će se građani Grocke, Mladenovca i Sopota osloboditi plaćanja putarine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.