Novi neprimereni grafiti u Hrvatskoj

Izvor: RTS, 26.Jul.2016, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi neprimereni grafiti u Hrvatskoj

Na zidu stare katoličke crkve na području sela Gunje, u Hrvatskoj, osvanuo je grafit "živio hrvatski musliman Zlatko Hasanbegović", saopštila je Vukovarsko-sremska policijska uprava.
Portparol policije Domagoj Džgumović je rekao da se intenzivno traga za počiniocem ovog, ali i počiniocima koji su prošle sedmice ispisali uvredljive grafite na pravoslavnoj crkvi u Rajevom Selu i pravoslavnom groblju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Drenovcini te na spomenicima iz Drugoga svetskoga rata u Soljanima i Strošincima.
U crkvi u Rajevom Selu za sada nepoznate osobe napisali su "ustaše" i preteće poruke upućene srpskj manjini.
"Kako bi se pronašao počinitelj ili više njih koji je ispisivanjem grafita pričinio materijalnu štetu koja je u svakom pojedinom događaju procenjena na iznos od nekoliko hiljada kuna, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-sremske intenzivno sprovode kriminalističko istraživanje", rekao je Džigumović.
Dodao je da su grafiti ispisani sprejom i pod okriljem noći.
Džigumović je podsetio i da su ovo u manje od sedam dana po drugi put ispisani neprimereni i uvredljivi grafiti, preneli su hrvatski mediji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.