Novi nemiri zbog smrti tinejdžera u Sent Luisu

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Avg.2014, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi nemiri zbog smrti tinejdžera u Sent Luisu

SENT LUIS - U američkom gradu Sent Luisu već četvrtu noć traju nemiri zbog smrti tamnoputog tinejdžera Majkla Brauna, kojeg je ubila policija.

Demonstranti su se i sinoć okupili u naselju Ferguson, uprkos naređenju policije da se raziđu.

Na policiju su bačeni Molotovljevi kokteli, dok su policajci ispalili suzavac i dimne bombe da bi rastjerali demonstrante.

Očevici su izjavili da je Braun /18/ podigao ruke uvis, kada je na njega pucao policajac.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Policija je saopštila da je tokom sukoba sa tinejdžerom policajac zadobio povrede lica.

Tokom sukoba između policije i demonstranata uhapšeno je više osoba, a izvršene su brojne pljačke prodavnica. Zapaljeno je i više objekata.

Na ulicama Sent Luisa nalaze se i oklopna vozila i policija putem megafona upozorava mještane da se raziđu ili će se suočiti sa hapšenjem.

Policija je nakratko uhapsila dvojicu novinara.

Vesli Laueri, novinar dnevnika "Vašington post", kasnije je na društvenoj mreži "Tviter" objavio "da je u današnjoj Americi moguće da vas policija maltretira, hapsi, zaključava u ćeliju i potom oslobađa bez ikakvog objašnjenja".

Bi-Bi-Si navodi da je ubistvo tinejdžera objelodanilo duboko ukorijenjena rasna pitanja između većinske afroameričke populacije i gradske administracije u kojoj su uglavnom bijelci.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.