Novi napad na Rusiju: Aktivirana PVO

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 14:04

Novi napad na Rusiju: Aktivirana PVO

Ruske snage PVO oborile su danas pet projektila iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prema navodima Ministarstva, oko 13.00 sati ukrajinske snage su ponovo pokušale da izvrše teroristički napad na ciljeve na ruskoj teritoriji, izvodeći udar iz višecevnog raketnog sistema vilha.

Dežurni sistemi protivvazdušne odbrane uništili su pet projektila iznad Belgorodske oblasti, navelo je rusko Ministarstvo odbrane. Ovo je drugi napad na Belgorod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i region danas.

Prvi se dogodio oko podneva, kada su sistemi protivvazdušne odbrane oborili četiri projektila ispaljena iz Aldera, kada je povređena jedna osoba.

Gubernator Vjačeslav Gladkov saopštio je ranije danas da je, prema preliminarnim podacima, jedna osoba teško povređena, prenosi agencija RIA novosti.

U vazdušnom napadu ukrajinskih snaga na Belgorod izvedenom 30. decembra poginulo je 25 ljudi, a povređeno oko 90 osoba. Belgorod se nalazi na zapadu Rusije, nedaleko od granice sa Ukrajinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.