Novi komandant izraelske vojske preuzeo dužnost

Izvor: B92, 15.Jan.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi komandant izraelske vojske preuzeo dužnost

Tel Aviv -- Novi komandant izraelske vojske Aviv Kohavi preuzeo je dužnost na ceremoniji u Tel Avivu.

Kohavi (54) je promovisan na ceremoniji iz čina general-majora u general-potpukovnika i postao je 22. komandant izraelske vojske. On je zamenio general-potpukovnika Gadi Ajzenkota koji ide u penziju posle četiri decenije službe.

Mandat izraelskog komandanta vojske obično traje četiri godine.

Kohavi je inaugurisan u komandi izraelske vojske posle završetka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojne operacije čiji je cilj bio uništenje mreže tunela libanskog Hezbolaha, prokopanih ispod granice, kako se tvrdi, za napade na Izraelce, i pošto je premijer Izraela Benjamin Netanjahu potvrdio da je izraelska vojska izvela stotine napada iz vazduha protiv Irana u Siriji.

Kohavi je ranije bio komandant vojne obaveštajne službe, šef severne komande i zamenik šefa vojske. Komandovao je i divizijom Gaza 2005. godine, za vreme izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.