Novi izazov na društvenim mrežama: 10 Year Challenge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi izazov na društvenim mrežama: "10 Year Challenge"

U proteklih nekoliko dana svet je zaluđen novim izazovom na društvenim mrežama pod nazivom "10 Year Challenge".

U ovoj igri učestvuju planetarno popularni muzičari, glumci i političari, ali i lokalno poznate ličnosti pojedinih zemalja.

"10 Year Challenge" je svoju popularnost u proteklom periodu primarno stekao na Instagramu i Tviteru, ali se takođe polako širi i na Fejsbuk.

Ovaj izazov se sastoji u tome da postavite svoju fotografiju koja je nastala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pre deset godina na neku od društvenih mreža, a veliki broj učesnika u igri se odlučuje da na primer, pored svoje fotografije iz 2009. godine postavi i neku nedavno nastalu fotografiju.

Ovo, međutim, žele da iskoriste i aktivisti za zaštitu prirode kako bi pokazali koliko se planeta zemlja promenila u poslednjih deset godina.

Godina je počela lošim vestima o klimatskim promenama s obzirom na to da je protekla godina bila godina u kojoj su okeani bili najtopliji a i led na Antarktiku se topi brže nego ranije.

Brojne stranice i društvene mreže su preplavile fotografije planete zemlje pre deset godina i sada aktivisti žele skrenuti pažnju javnosti da je promena hitno potrebna, prenosi Klix.ba.

Većina fotografija prikazuje topljenje leda i zagrevanje zemljinih polova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.