Novi ispratio starog: Nikoliću zagrljaj pre penzije VIDEO

Izvor: B92, 31.Maj.2017, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ispratio starog: Nikoliću zagrljaj pre penzije VIDEO

Beograd -- Novi predsednik Srbije je, nakon svečanog polaganja zakletve u Domu Narodne skupštine, peške, okružen Gardom, stigao do Andrićevog venca.

U ceremoniji ispred svoje buduće kancelarije, Vučić, uz intoniranje himne, crvenim tepihom ulazi u zdanje na Andrićevom vencu, ispred kog ga je sačekao sada već bivši predsednik Tomislav Nikolić.

Njih dvojica su se zagrlili i zajedno ušli u zgradu.

U svečanoj sali zgrade predsednika, Nikolić je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vučiću predao standartu, koju je Vučić poljubio, i pečat, simbole predsednika Republike.

Standarta je posebna zastava kvadratnog oblika sa belim rubom i romboidima u crvenoj i plavoj boji i grbom u sredini, koja označava prisustvo predsednika, a pored predsednika Republike, može je koristiti i predsednik Narodne Skupštine.

Pored zastave, Nikolić je Vučiću predao i pečat predsednika Republike koji se stavlja na akte koje potpisuje predsednik.

Nakon kratkog sastanka, Nikolić je izašao iz predsedništva i ušao u službeno vozilo, a sa stepeništa ga je ispratio Vučić, koji je mahnuo za automobilom.

Nikolić je tako otišao u političku penziju, iako se neće potpuno povući, jer je preuzeo novoosnovano telo za saradnju sa Kinom i Rusijom.

.

.

.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.