Novi dokazi u slučaju Paravinja

Izvor: B92, 05.Jun.2014, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dokazi u slučaju Paravinja

Šibenik -- U šibenskom Županijskom sudu održano je prvo pripremno ročište za ponovljeno suđenje Draganu Paravinji, na kom su izvedeni i neki novi dokazi.

Ponovljeno suđenje Draganu Paravinji, optuženom za pokušaj silovanja i ubistvo Antonije Bilić pre tri godine, počeće 3. jula na šibenskom Županijskom sudu.

Mlada Drnišanka Antonija Bilić je nestala je 7. juna 2011. godine, nakon što je viđena kako na mostu preko Čikole ulazi u Paravinjin šleper. Nakon nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana policija je identifikovala vozača, a Paravinja je posle četiri dana bega uhapšen u Republici Srpskoj.

Izručen je hrvatskom pravosuđu, a na suđenju pred šibenskim sudom proglašen je krivim za pokušaj silovanja i ubistvo devojke i osuđen na jedinstvenu kaznu od maksimalnih 40 godina zatvora.

Vrhovni sud je, međutim, vratio postupak na ponovljeno suđenje, utvrdivši da u prvostepenom postupku ničim nije dokazan pokušaj silovanja, dovodeći u pitanje kvalifikaciju teškog ubistva.

Ukoliko ubistvo bude okvalifikovano kao obično, Paravinji bi zatvorska kazna mogla da bude smanjena sa 40 na 20 godina.

Nakon pripremnog ročišta, advokat porodice Bilić, Vinko Ljubičić, nije želeo da precizira o kakvim novim dokazima se radi, prenosi agencija Hina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.