Novi dokazi o preusmeravanju malezijskog aviona

Izvor: RTS, 14.Mar.2014, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dokazi o preusmeravanju malezijskog aviona

Potraga za nestalim malezijskim avionom sve se više fokusira na to da je letelica namerno preusmerena, što nagoveštavaju i podaci sa vojnog radara. Malezijska policija ne isključuje mogućnost otmice. Zbog novih dokaza potraga proširena na Andamansko more i Indijski okean.

Podaci sa vojnog radara nagoveštavaju da je avion boing 777 "Malezija erlajnza", koji je nestao pre nedelju dana, namerno preusmeren preko Malajskog poluostrva u pravcu Andamanskih ostrva, saznaje Rojters >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz izvora bliskih istrazi.

Izvori su rekli da istražitelji sve više fokusiraju istragu na teoriju da je neko ko zna da upravlja avionom namerno preusmerio letelicu sa 239 putnika i članova posade koja je letela iz Kuala Lumpura u Peking.

"Mi razmatramo mogućnost sabotaže, a nismo isključili ni mogućnost otmice", izjavio je visoki zvaničnik malezijske policije.

Malezijska policija je ranije rekla da istražuje da li je neko od putnika ili članova posade imao lične ili psihološke probleme koji bi mogli pomoći u rasvetljavanju misterije, uporedo sa mogućnošću otmice, sabotaže ili mehaničkog kvara.

Zbog novih dokaza multinacionalna potraga je proširena na Andamansko more i Indijski okean.

Ovo je jedna od najvećih misterija u modernoj avijaciji, budući da nije pronađen nijedan trag aviona uprkos tome što potragu sprovode mornarice i vojni avioni više od 10 zemalja.

Avion se poslednji put pojavio na civilnom radaru prošle subote nešto pre 1:30 časova po Malezijskom premenu, manje od sat vremena nakon poletanja iz Kuala Lumpura.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.