Novi dezerter: Bivši ministar izašao iz trke Torijevaca

Izvor: B92, 06.Jul.2016, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi "dezerter": Bivši ministar izašao iz trke Torijevaca

Britanski ministar za rad i penizije Stiven Krab povukao se iz trke za novog lidera Konzervativne partije pošto je u prvom krugu glasanja ima loš rezultat.

Krab je rekao da će na stranačkim izborima podržati ministarku unutrašnjih polsova Terezu Mej koja je danas ubedljivo pobedila u prvom krugu glasnaja.

Od pet kandidata Krab je završio na četvrtom mestu. Petoplasirani ministar odbrane Lajam Foks je automatski ispao iz trke pošto je osovojio najmanji broj glasova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Poslanici konzervativne partije treba da glasaju svakog utorka i četvrtka dok se lista ne suzi na dva imena, a onda o njima glasaju članovi stranke.

Od 330 poslanika torijevaca, Mej je dobila 165 glasova, državna sekretarka za energiju Andrea Lidsom 66, ministar pravde Majkl Gouv 48, Krab 34, a Foks 16.

U trci ostaju Mej, Lidsom i Gouv koji bi mogao ispasti već u sledećem krugu glasanja, što bi značilo da će Velika Britanija opet na čelu vlade imati ženu, prvi put otkada je Margaret Tačer podnela ostavku 1990. godine.

Konzervativna partija zvanično je danas počela izbor za novog lidera stranke, pošto je premijer Dejvid Kameron podneo ostavku posle odluke na referendumu da Velika Britanija izađe iz Evropske unije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.