Novi dan o vojnoj akciji Oluja, gost Filip Švarm

Izvor: N1 televizija, 03.Avg.2017, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dan o vojnoj akciji Oluja, gost Filip Švarm

Pre 22. godine, 4. avgusta u 5 sati ujutru, pale su prve granate na Knin. Time je počela vojna akcija Oluja, u kojoj je iz tadašnje Republike Srpske Krajine isterano oko 220.000 ljudi, odnosno gotovo celokupno srpsko stanovništvo, a ubijeno oko 2.000 ljudi.

Početkom avgusta svake godine u srpskoj javnosti Oluja budi bolna sećanja, dok se sa druge strane granice Srbije slavi. Da li će ove dve države ikada moći iz istog istorijskog ugla da gledaju na Oluju? O tome u Temi jutra >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << govori Filip Švarm, novinar nedeljnika Vreme.

Aktuelnosti o kojima piše štampa u Novom danu komentariše član Predsedništva Liberalno demokratske partije Đorđo Žujović.

Treća po redu Color Running trka, jedna od najpopularnijih i najuzbudljivijih tematskih trka u svetu, čija je osnovna karakteristika posipanje učesnika bojama organskog porekla, održaće se 17. septembra na Dorćolu. Počelo je prijavljivanje učesnika, a više o tome saznaćete u Novom danu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Srbi se sećaju Oluje: U Hrvatskoj smo građani zadnjeg reda

Izvor: N1 televizija, 03.Avg.2017

Ovog avgusta navršava se 22 godine od akcije hrvatske vojske “Oluja”, posle čega je usledio masovni odlazak Srba sa teritorije tadašnje samoproglašene Republike Srpske Krajine...Izvor: N1info..Za većinu ljudi koji su se avgusta 1995. našli u koloni izbeglica iz Hrvatske, “Oluja” još traje....

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.