Novi dan o pravima starijih osoba, gošća i Dragana Pećo

Izvor: N1 televizija, 09.Dec.2017, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dan o pravima starijih osoba, gošća i Dragana Pećo

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava u Temi jutra govorimo o pravima starijih osoba. Naše gošće su Vladana Jović, zamenica Zaštitnika građana i Nadežda Satarić iz udruženja "Amity - Snaga prijateljstva", čiji je cilj razvoj pozitivnog okruženja u kome će se više poštovati prava marginalizovanih grupa.

Po kvalitetu života starijih osoba Srbija, mereći se sa ostalim državama Evrope, ne stoji dobro, posebno ako kao merilo uzimamo četiri kategorije: sigurnost >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << prihoda, zdravlje, lični kapaciteti i elementi okruženja. U Srbiji je 2,2 miliona ljudi starije od 60 godina, a odnos koji prema njima ima država i društvo u celini nije na zadovoljavajućem nivou.

U rubrici Pregled štampe naša gošća je novinarka KRIK-a Dragana Pećo.

Na godišnjem simpozijumu "World Minds" u Cirihu premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da su dva ključna prioriteta Vlade Srbije digitalizacija i obrazovanje. Sledeće godine Srbija će biti domaćin ovog simpozijuma 2019. godine, a tim povodom gošća Novog dana je Veronika Tasić Vušurović, direktorka Inicijative "Digitalna Srbija", koja će biti organizator.

U Beogradu je otvoreno socijalno preduzeće "Talk and Talk", čiji je cilj poboljšanje društvenog statusa socijalno ugroženih populacija u našem društvu, kroz njihovo zapošljavanje i izdvajanjem od dobiti kompanije. Na tu ideju došli su predstavnici Asocijacije za seksualno i reproduktivno zdravlje Srbije , u okviru programa "Socijalna prava za osetljive grupe", koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ. Predstavnice Asocijacije i GIZ-a su naše gošće ovog jutra.

Bend "Kristali" slavi 20. rođendan albuma "Dolina ljubavi" i tim povodom sledećeg petka u sali "Amerikana" beogradskog Doma omladine prave koncert. U studiju Novog dana tim povodom Dejan Gvozden, frontmen "Kristala".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Gošće N1: Stariji nisu teret, imaju sva prava kao i drugi

Izvor: N1 televizija, 10.Dec.2017, 12:24

Stariji imaju sva prava kao što imaju i drugi građani, na normativnom nivou je sve u redu, ali kada dođemo do realizacije tih prava situacija je potpuno drugačija, rekla je u Novom danu Nadežda Satarić iz udruženja "Amity - Snaga prijateljstva", čiji je cilj razvoj pozitivnog okruženja u kome...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.