Novi dan o inkluzivnom obrazovanju, gost i Slobodan Stupar

Izvor: N1 televizija, 27.Okt.2018, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dan o inkluzivnom obrazovanju, gost i Slobodan Stupar

Sistemska, državna, kao i vršnjačka podrška od velikog je značaja za prihvatanje, uključenost i učenje svakog deteta, a posebno dece iz osetljivih grupa. Direktori škola i nastavnički kolektivi, posebno odeljenjske starešine, imaju presudni uticaj na razvijanje školske klime koja podržava inkluziju u školama.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, propisima usvojenim još 2009. godine, definisalo je inkluzivno obrazovanje kao dostupno, kvalitetno i pravedno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << obrazovanje za svako dete. Dokle smo u praksi na tom putu stigli? Koji su glavni problemi sa kojima se porodice dece sa posebnim potrebama susreću? O tome temi jutra govore Goran Rojević, direktor Humanitarne organizacije Dečije srce, organizacije koja pruža podršku osobama sa smetnjama u razvoju i Ljiljana Štokić, majka 15 godišnjeg dečaka sa autizmom.

Društveno-političke aktuelnosti kroz pregled štampe komentariše novinar Slobodan Stupar.

Evropu isuviše tehnički doživljavamo. Pravila, administracija, postali su, izgleda, karakteristike Evropske unije. Međutim, Evropa je mnogo više od toga. Evropa je naša domovina i, istovremeno, naša budućnost, navode organizatori konferencije „Ispričati Evropu“, koja će se 29. i 30. oktobra 2018. održati na Fakultetu za menadžment, u Sremskim Karlovcima.

Na konferenciji će biti reči o Evropi iz uglova književnosti, kulture i religije, o uticaju kulture sećanja, o zajedničkom evropskom nasleđu, očekivanjima od Evrope i daljem razvoju Kontinenta. Program konferencije, detaljniuje, u nastavku emisije najavljuju dekan Fakulteta za menadžment Goran Kvrgić i Jelena Jorgačević iz Foruma za religiju, medije i kulturu sećanja.

Figaro, Seviljski berberin je poznata opera italijanskog kompozitora Đoakinija Rosinija. Ova opera prikazuje se na Velikoj sceni teatra Madlenianum, u ponedeljak od 19:30, kao gostujuća predstava Narodnog pozorišta. Naša gošća je Snežana Savičić Sekulić, prvakinja opere Narodnog pozorišta.

"Knower" je jedan od trenutno najatraktivnijih bendova iz Los Anđelesa, a u Beograd i Srbiju stižu 4. novembra prvi put, da bi nastupiti u sklopu Musicology Barcaffé Sessions koncertnog serijala, u klubu Bitefartcafe. Ovaj duo čine jedan od najboljih bubnjara-producenata, Luis Koul i pevačica Ženeviv Artadi. Trenutno su na turneji na kojoj predstavljaju svoj četvrti album "Life", dok su 2017. nastupali kao predgrupa na turneji “Red Hot Chili Peppers”. Naša gošća je Mina Smiljanić, organizatorka Musicology Barcaffe Sessions.

U bioskope 1. novembra stiže film "Boemska rapsodija", u kojem Rami Malek tumači jedinstvenog Fredija Merkjurija, donosi neverovatnu priču o grupi Queen - od nastanka benda i njegovim članovima koji su bili sjajni studenti u Londonu, do blistavih uspeha i svetske popularnosti. O filmu ovog jutra razgovaramo sa članovima Queen Real Tribute benda.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.