Novi dan o humanitarnoj trci za Ognjena Petrovića

Izvor: N1 televizija, 17.Mar.2017, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dan o humanitarnoj trci za Ognjena Petrovića

U nedelju 19. marta, sa novobeogradske strane ispod Brankovog mosta, od 10 ujutru biće organizovana humanitarna trka za Ognjena Petrovića koji boluje od tumora limfnih žlezda. Gošća Novog dana je Nela Bunčić, organizatorka trke.

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, Udruženje žena obolelih i lečenih od raka dojke „Budimo zajedno“ organizuje akciju u cilju edukovanja javnosti i značaju preventivnih pregleda uz poruku „Nađi vreme ne gubi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << život“. Više o samoj akciji saznajte u Novom danu.

Predsednik Mađarske Janoš Ader potpisao je pre tri dana sporni zakon prema kojem će svi tražioci azila, uključujući i decu stariju od 14 godina, biti zadržani u kampu od kontejnera za robu na granici sa Srbijom.

To se desilo uprkos protestima brojnih organizacija za zaštitu ljudskih prava, između ostalog i UNCEF-a, koji je saopštio da je odluka bila "duboko razočaravajuća za svu tu decu na koju će uticati ovaj zakon".

Kako će uticati na migrante koji se trenutno nalaze u Srbiji, u temi jutra govore Radoš Đurović, direktor Centra za pružanje pomoći tražiocima azila i Lena Petrović iz Beogradskog centra za ljudska prava.

Aktuelne događaje i naslove iz dnevne štampe komentariše Ivan Jovanović, šef deska dnevnog lista "Blic".

U rubrici "Čitamo" predstavljamo knjigu "Muzej prepiske, Lična pisma koja bi trebalo da pripadaju svakome", koje je sakupio i priredio Šon Ašer.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.