Novi dan: Kako su banke samovoljno dizale kamate?

Izvor: N1 televizija, 02.Sep.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dan: Kako su banke samovoljno dizale kamate?

Gosti teme jutra Novog dana televizije N1, u nedelju 3. septembra, biće predstavnici Udruženja bankarskih klijenata "Efektiva", dok će štampu prelistvati novinarka Ivana Jeremić. Biće reči i o zdravoj ishrani dece, a najavljujemo i premijeru novog "Blejd ranera".

Sledeće nedelje Organizacija potrošača i Udruženje bankarskih klijenata “Efektiva”, podneće inicijativu Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita za raskid svih polisa osiguranja onih banaka >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koje su samovoljno dizale kamate na kredite.

Navode da će u zavisnosti od njihove reakcije, tj. u slučaju negativnog odgovora, nastaviti sa krivičnom prijavom protiv Korporacije za osiguranje stambenih kredita, "zbog zlouopotrebe službenog položaja u cilju pribavljanja imovinske koristi trećem licu, odnosno bankama".

Treći osnovni sud u Beogradu prvostepenom presudom utvrdio je da su banke, umesto da plate premiju osiguranja Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita, taj trošak prebacivale na korisnike kredita. O ovoj temi i razgovaramo sa Dejanom Gavrilovićem, predsednikom Udruženja "Efektiva".

Gošća rubrike "Pregled štampe" koja komentariše aktuelne društvo-političke događaje je Ivana Jeremić, zamenica glavnog urednika Centra za istraživačko novinarstvo.

Počela je školska godina. Tradicionalno, ovo je doba godine kada se učenicima osnovih škola nudi upis na različite vrste vanškolskih, sportskih aktivnosti. Kako odabrati pravu, kako utvrditi šta je najbolji izbor za dete, kako znati da je škola koju odabiramo kvalifikovana?

Sa druge strane, znamo da samo bavljenjene sportom ne može imati potpun efekat ako ishrana mališana nije zdrava. Kako da napravimo zdravu školsku užinu za svoje dete? Kako da prilagodiimo dnevni jelovnik svim detetovim potrebama?

O ovim temamama razgovaramo sa nutricionistkinjom Marijom Stajić i Goranom Petrovićem, profesorom fizičkog vaspitanja i jednim od inicijatora Nacionalnog projekta "Pokrenimo našu decu".

Na predlog Pokreta za Šabac Zelenih Srbije u martu ove godine u Skupštini grada Šapca je usvojena Deklaracija o organskoj proizvodnji koja je proglasila teritoriju grada Šapca za područje na kojem će se snažno stimulisati razvoj organske poljoprivredne proizvodnje i dostupnost organskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda širokom sloju stanovništva.

Festival organske hrane, koji će u ponedeljak biti održan u tom gradu najavljuje organizator manifestacije Dejan Pavlović.

Posle 35 godina obožavaoci kultnog filma Ridlija Skota “Blade Runner“ konačno će dobiti odgovore! Film “Blade Runner 2049“ prikazivaće se u bioskopima od 5. oktobra.

SF spektakl sa Rajanom Goslingom i Harisonom Fordom u glavnim ulogama režirao je Denis Vilnev, dok je za produkciju filma bio zadužen Ridli Skot. Više o filmu čućemo od Dragane Tešić izvršne direktorke Con Filma.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Efektiva: Banke same krive što ih ljudi gledaju kao đavole

Izvor: N1 televizija, 03.Sep.2017, 11:13

Udruženje bankarskih klijenata Efektiva podneće sledeće nedelje inicijativu Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) za raskid svih polisa osiguranja onih banaka koje su samovoljno dizale kamate na kredite...U zavisnosti od njihove reakcije, tj. u slučaju negativnog odgovora,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.