Novi brutalan napad HIMARS-om: Bum i zbrisani su VIDEO

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 16:54

Novi brutalan napad HIMARS-om: "Bum" i zbrisani su VIDEO

Veliki broj ruskih vojnika ubijen je nakon što su pogođeni, kako se čini, HIMARS-om.

Radi se o drugom sličnom napadu u samo nekoliko dana.

Ranije ove nedelje objavljeno je da je u Donjeckoj regiji ubijeno više od 65 ruskih vojnika koji su trenirali kad su pogođeni iz HIMARS-a.

Novi napad dogodio se u regiji Herson u sredu. Ukrajinski "OSINT Deep State" saopštio je da je napad izveden na poligonu koji se nalazi u blizini sela Podo-Kalinivka u okupiranom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hersonu. Ruska služba BBC-ja, pozivajući se na izvor u ukrajinskim specijalnim službama, govori o istom mestu napada.

Neprovereni video-snimak koji navodno prikazuje trenutak udara na ruske trupe kruži na kanalima na Telegramu. Njuzvik je od ruskih i ukrajinskih vlasti tražio komentar. Ukrajinski list Ogledalo nedelje izvestio je da je najmanje 60 ruskih vojnika ubijeno u ovom napadu. Kremlj nije komentarisao incident.

"Još jedan ukrajinski HIMARS/GMLRS napad na Ruse okupljene na poligonu, ovaj put u Hersonu", napisao je Džimi Rušton, kijevski analitičar za spoljnu politiku i sigurnost. "Jasno je vidljiv veliki broj žrtava", dodao je.

Natalija Humenjuk, portparolka Južne operativne komande ukrajinskih oružanih snaga (AFU), objavila je na televizijskom kanalu Kijev 24 da je AFU napao poligon na levoj obali reke Dnjepar u blizini Hersona.

Ona je potvrdila da je poginulo najmanje 60 ruskih vojnika, ali nije spomenula o kojem se oružju radi.

Na snimku koji je nastao iz drona sa prilične daljine vidi se poveća grupa ljudi. Iznenada se vidi velika eksplozija. Kad nestane dim, vide se mrtvi ili teško ranjeni vojnici. Snimak se onda prebacuje na drugo mesto, gde se ponavlja ista stvar. Dakle, sugeriše se da je došlo do dva napada.

Ruski proratni blogeri besni su i okrivljuju zapovednike jer su učinili ruske trupe lakom metom. Grupišu se u velikom broju i očito treniraju preblizu bojnog polja, pa su u dometu ukrajinskih dronova i raketa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.