Novi album „Pink flojda” stiže 10. novembra

Izvor: Politika, 24.Sep.2014, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi album „Pink flojda” stiže 10. novembra

Novi album grupe „Pink flojd” biće objavljen 10. novembra, pišu britanski mediji. Izdanje „The Endless River” popularnog britanskog rok benda ponudiće obožavaocima novi materijal posle 20 godina pauze.

Rodžer Voters, koji je u Beogradu gostovao sa muzičko-scenskim spektaklom „Zid”, grupu je napustio 1985. godine i nije učestvovao u ovom projektu, a na duplom albumu sa 18 pesama radili su Dejvid Gilmur, Nik Mejson i Ričard Rajt, koji je preminuo 2008. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Nezvanično, album je odavanje počasti Rajtu, klavijaturisti popularnog benda, objavili su britanski listovi.

Izdanje predstavlja izbor iz 20 sati materijala snimljenog tokom 1993. godine prilikom rada na albumu „The Division Bell”. Gilmur je objasnio da je bend „dodao nove delove, ponovo snimio neke deonice i iskoristio tehnologiju studija da bi napravio ’Pink flojdov’ album za 21. vek”.

„The Endless River” sastoji se mahom od instrumentalne muzike i samo jedne pesme „Louder Than Words”, za koju je stihove napisala Gilmurova supruga Poli Samson.

Inače, omoti albuma ovog benda uvek izazivaju rasprave među njihovim obožavaocima, a tako je i ovoga puta. Britanski mediji su objavili informaciju da je mladi egipatski umetnik izabran da osmisli omot za novi album „Pink flojda”, objavio je „Gardijan”. Egipćanin Ahmed Emad Eldin (18), dizajnirao je omot koji prikazuje mladića raskopčane košulje koji putuje preko mora oblaka prema sjaju sunca. Plakati koji prikazuju naslovnicu albuma postavljeni su prekjuče po većim gradovima sveta, poput Njujorka, Los Anđelesa, Pariza, Berlina i Milana, a fotografije bilborda se sve više dele na društvenim mrežama.

R. S.

objavljeno: 24.09.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSLE 20 GODINA: Novi album Pink Flojda 10. novembra

Izvor: Kurir, 24.Sep.2014

Album se sastoji od muzike koju su napisali Rajt, gitarista Dejvid Gilmor i bubnjar Nik Mejson tokom rada 1993. godine..LONDON - Grupa Pink Flojd (Pink Floyd) objaviće 10. novembra novi album "The Endless River", najavila je grupa na Fejsbuku...To će biti prvi studijski album Pink Flojda u poslednjih...

Nastavak na Kurir...

Novi album grupe “Pink Floyd” stiže 10. novembra (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Sep.2014

Album će se zvati "Endless River" i ponudiće obožavaocima novi materijal jednog od najvećih rokenrol sastava svih vremena posle pauze od 20 godina..Novi, dupli album slavne grupe “Pink Floyd” sa 18 pesama pod nazivom “Endless River”, prvi posle diskografske pauze duge dve decenije, pojaviće...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.