Novi Sad najsigurniji na Balkanu

Izvor: B92, 24.Maj.2013, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad najsigurniji na Balkanu

Novi Sad -- Novi Sad je najsigurniji grad na Balkanu i nalazi se na 66. mestu liste najopasnijih gradova Evrope koju je napravio portal Top tens.

Od ostalih glavnih gradova u regionu, Sarajevo je na 13. mestu, Beograd je na 15. poziciji, Zagreb na 32, Priština na 34. i Podgorica na 55. mestu.

Navedeno istraživanje uglednog portala je pokazalo da je od zemalja regiona najopasniji glavni grad Albanije Tirana, koja se nalazi na 6. mestu.

Od ostalih gradova Istanbul >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 25. najopasniji grad u svetu, London 28. i Paris 29.

Prema istom istraživanju, na prvom mestu na listi najopasnijih gradova u Evropi nalazi se Moskva, a slede Glazgov, Limerik iz Irske, Notingam, Napulj, Tirana, Sofija, Dablin, Liverpul i Bukurešt.

S druge strane, najsigurniji gradovi u Evropi su Talin, Geteborg i Stokholm.

Rezultati istraživanja prikupljeni su na osnovu mišljenja stranaca i turista koji imaju priliku da glasaju za najopasniji grad na navedenom portalu.

Top tens je ugledni portal na kojem svaki posetilac ima mogućnost da predloži listu najboljih i najsigurnijih, ali i najopasnijih gradova u Evropi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OVOME SE NISMO NADALI: Pogledajte na kom je mestu Beograd među najopasnijim gradovima Evrope

Izvor: S media, 24.Maj.2013

Beograd se trenutno nalazi na 17. mestu liste najopasnijih gradova u Evropi, i među najopasnijim u regionu, prema glasovima posetilaca internet stranice TheTopTens...Od nas, na gorem mestu od gradova u regionu, nalaze se Tirana, Sarajevo, Bukurešt i Sofija...Zagreb je na 32, Priština na 34, Podgorica...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.