Novi Ethereum sistem je izgleda previše komplikovan za normalne korisnike

Izvor: Piplmetar.rs, 04.Okt.2022, 04:31

Novi Ethereum sistem je izgleda previše komplikovan za normalne korisnike


Bivši rudari i drugi koji bi da se uključe u proces Ethereum validacije (čitajte: zarade) sada su zagazili na novi teren i tek treba da se upoznaju sa osnovama novog sistema.
Ako ste se i sami bavili kriptovalutama znate da je Reddit vrlo zgodno mestašce na kojem možete da saznate pametne stvari i uputstva kako da nešto uradite, uključujući i Ethereum. Naravno, Reddit je popularan zbog toga što pored uputstava imate i iskustva korisnika koja su češće nemerljivo korisnija >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << od bilo čega drugog.
Komplikovan proces Oni koji su se upustili u stake proces sa novom Ethereum mrežom upravo su na Reddit mreži počeli da izražavaju svoje nezadovoljstvo procesom koji je izgleda previše komplikovan za običnog korisnika. Na Ethereum subredditu nekolicina korisnika je ukazala na to da je ceo proces previše komplikovan i da je nekima od njih trebalo i po nekoliko dana da sve osposobe i pokrenu: „Ethereum zajednica voli da korišćenje predstavi jednostavnijim, ali je bolje da se prizna: ovo još uvek nije za široke narodne mase.“

Nije za svakoga Neki od korisnika koji su ulagali u ETH u samom početku su morali da potroše mnogo vremena, pre nego što su se pojavile mnogo jednostavnije opcije i da je ceo proces mnogo komplikovaniji nego što je to očekivano.
Pored podešavanja svega, treba napomenuti i da novi sistem zahteva brzu vezu, kao i da troši dosta protoka, što može da predstavlja distress ukoliko ste na paketu sa ograničenim protokom.
Sa druge strane, kao i sa rudarenjem, novi sistem ulaganja ne treba shvatati kao sistem u kojem dobijate besplatan novac, već ste plaćeni za određeni posao, a to zahteva određenu dozu znanja i umeća.
Iako proces ulaganja deluje komplikovaniji nego na prvi pogled, nakon spajanja glavne i test mreže, broj dnevno validiranih blokova je porastao sa 6.000 na 7.100, a prosečno vreme potrebno za validaciju transakcije je palo za 13%.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.