Nove sankcije SAD zbog saradnje sa S. Korejom

Izvor: B92, 22.Nov.2017, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove sankcije SAD zbog saradnje sa S. Korejom

Vašington -- SAD uvele sankcije protiv 13 kineskih i severnokorejskih organizacija zbog pomaganja Pjongjangu da izbegne nuklearne restrikcije i trgovine s Pjongjangom.

Organizacije su se našle pod sankcijama nakon što je predsednik SAD Donald Tramp ponovo vratio Severnu Koreju na listu država koje podržavaju međunarodni terorizam.

"Ova odluka će nametnuti nove sankcije i kazne na Severnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Koreju i povezane osobe i podržava našu kampanju maksimalnog pritiska, kako bi se izolovao ubilački režim", rekao je ministar finansija SAD, Stiven T. Mnučin, prenosi Rojters.

Ekspet za sankcije u Centru za novu američku bezbednost, Piter Harel, rekao je da je sankcionisanje kompanija uključenih u običnu trgovinu logičan korak kampanje pritiska.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Američke sankcije za 13 kineskih i sjevernokorejskih organizacija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Nov.2017

Sjedinjene Države su uvele sankcije za 13 kineskih i sjevernokorejskih organizacija, koje Vašington optužuje za pomaganje u izbjegavanju ograničenja uvedenih Pjongjangu i podršku Sjevernoj Koreji trgovinom, saopšteno je iz Ministarstva finansija SAD-a. Nove mjere su uvedene nakon što je predsjednik...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.