Nove razvojne šanse za Vojvodinu

Izvor: Radio 021, 10.Okt.2014, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove razvojne šanse za Vojvodinu

Vojvodina se na ovogodišnjim "Otvorenim danima" održanim u Briselu pokazala kao region sa velikim potencijalima saradnje i razvijanja.

Skup pod nazivom "Otvoreni dani" (Open days) u Briselu okupio je delegaciju Vojvodine na nizu sastanaka sa evropskim zvaničnima, na kojima su dogovoreni nivoi saradnje APV i regiona Prešov u Slovačkoj, Ron-Alpi u Francuskoj, Hesen u Nemačkoj i Lombardija u Italiji. Osim ovog, dogovorena je i bolja saradnja sa regionima u Hrvatskoj, Italiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Nemačkoj i u drugim državama.

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski rekao je da je ovo bila jedna od najuspešnijih poseta APV Briselu. On je rekao da se oblasti saradnje uglavnom odnose na razvoj poljoprivrede i agrobiznisa, saradnju u okviru Dunavske strategije, zatim u obrazovanju, privredi, kulturi i informisanju.

- Dogovoreno je da do kraja meseca kod nas dođe predsednik regiona Prešov Peter Hudik, kako bi se potpisao Sporazum o saradnji naša dva regiona. Sa predsednikom Parlamenta nemačke regije Hesen Norbertom Kartmanom dogovoreno je da se vrlo brzo definišu okviri saradnje, kao i novi bilateralni susreti. Dobili smo poziv da se Vojvodina predstavi na EXPO 2015 u Milanu, a zauzvrat ćemo mi na Sajmu poljoprivrede ugostiti ministra poljoprivrede Lombardije - rekao je Bugarski.

Saradnja će biti realizovana uu pomoć Fonda "Evropski poslovi" Vojvodine u Briselu.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.