Nove parking-zone i na Novom Beogradu

Izvor: Mondo, 05.Feb.2019, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove parking-zone i na Novom Beogradu

Nova cena dnevne karte, odnosno kazne za neplaćen parking, stupiće na snagu sredinom februara.

Foto: MONDO/Marko Tanasković

U narednom periodu biće zonirano oko 2.000 parking-mesta u najužem centru grada, dok će na Novom Beogradu biti urađeno zoniranje, i to uglavnom na zahtev stanara, najavio je za RTS zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"Ljudi koji žive u tom delu grada to traže kako bi lakše došli do slobodnog parking-mesta. Kada su >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << promene u pitanju, u okolini Kosančićevog venca uvodi se nova zona – 'A', u kojoj će biti dozvoljeno parkiranje na 30 minuta. To je, pre svega, namenjeno ljudima koji dolaze u najuži deo centra grada da obave neki posao i ne postoji potreba da se duže zadržavaju", rekao je Vesić.

On je dodao da će se tako zaštititi stanari koji žive u blizini, a biće uvedena i jedna posebna novina.

Vesić je najavio da će vozačima koji parkiraju u crvenoj, žutoj i zelenoj zoni biti omogućeno da automobil ostave dodatnih pola sata odnosno sat vramena.

"Na taj način želimo da pomognemo ljudima kojima ne pođe za rukom da završe obaveze u predviđenom roku, što je takođe bio jedan od zahteva naših korisnika", naglasio je Vesić.

Kao što je najavljeno iz Parking servisa, cena parkiranja za pretplatne kartice, odnosno kartice koje koriste stanari u svim zonama, neće se menjati, ali će kazne biti povećane.

Nove cene dnevnih karata, odnosno kazni iznose od 1.960 do 2.800 dinara, u zavisnosti od zone.

Cena dnevne karte u plavoj zoni nije promenjena, s obzirom da je reč o zoni bez vremenskog ograničenja. Ona iznosi 720 dinara.

Popust od 50 odsto za plaćanje kazni u roku od osam dana i dalje važi.

"Zone su uvedene kako bi se zaštitili stanari po pristojnoj ceni, koja dugo nije promenjena, mogli da parkiraju vozila, a da oni koji zbog obaveza dolaze u taj deo grada takođe mogu da pronađu parking-mesto", rekao je zamenik gradonačelnika.

Sve navedeno počeće da se primenjuje sredinom februara.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.