Nove mreže za digitalizaciju zdravstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2019, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove mreže za digitalizaciju zdravstva

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, saopštila je na konferenciji "Budućnost je sada" da je na planu digitalizacije zdravstvenog sektora Republika Srbija učinila velike pomake, pre svega u administrativnom okviru uvođenjem Integrisanog Zdravstvenog Informacionog Sistema, podsetivši da za Vladu Srbije digitalizacija označava sredstvo za sveukupni društveni boljitak.

"Digitalna transformacija u zdravstvu i medicini, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne bi bila moguća bez sistemskih zakona i jačanja infrastrukture koja će omogućiti širu upotrebu klauda, skladištenje, analizu i razmenu velikih podataka. Time će se otvoriti i nove mogućnosti prevencije, lečenja i naučnih biotehnoloških istraživanja", navela je Matić, podsetivši da Strategija razvoja mreža nove generacije u Republici Srbiji do 2023. godine predviđa mere za uvođenje mreža gigabitskog protoka koje su neophodne za primenu različitih tehnologija kao što su internet stvari, mobilni sistemi pete generacije i računarstvo u oblaku.

Ona je najavila da će javno nadmetanje za radio-frekvencije koje će biti korišćene za 5G tehnologiju biti sprovedeno u prvom kvartalu 2021. godine.

10. konferencija o digitalnoj medicini "Budućnost je sada" u Beogradu okuplja lidere razvojnih procesa na polju digitalne medicine iz regiona i Evrope, sa temama: upotreba digitalnih tehnologija za poboljšanje imunizacije, kako digitalno upravljanje bolestima pomaže u dijagnostici, lečenju, postizanju univerzalnog pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti i smanjenju troškova, prikupljanje i bolje korišćenje zdravstvenih podataka…

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.