Nove mere za podsticaj privrede

Izvor: Radio 021, 07.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove mere za podsticaj privrede

Vlada Srbije je u sklopu novih stimulativnih mera za podršku privrede, koje će početi da se primenjuju od 18. maja, predvidela dodatnih 40 milijardi dinara kredita za likvidnost preduzeća, najavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić. Merama vlade predviđene su skoro duplo niže kamatne stope za kredite za likvidnost sa deviznom klauzulom, koje će iznositi tri odsto na godišnjem nivou. Predviđeni su i dvostruko veći krediti za izvoznike, kao i povoljni potrošački krediti za kupovinu građevinskog materijala.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: Još 40 milijardi dinara pomoći privredi

Izvor: 24sata, 07.Maj.2009

On je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade kazao da te mere uključuju dodatnih 40 milijardi dinara kredita za likvidnost preduzeća, tako da će ukupan iznos pozajmica privredi biti povećan na oko 180 milijardi dinara.

Nastavak na 24sata...

Povoljniji krediti nova mera protiv krize

Izvor: RTS, 07.Maj.2009

Vlada Srbije na današnjoj sednici odobrila dodatnih 40 milijardi dinara kredita za likvidnost preduzeća. Nove mere za prevazilaženje krize predviđaju i niže kamatne stope i povoljnije potrošačke kredite za građevinski materijal. Neće biti povećani porezi, tvrdi Dinkić. Rasim Ljajić apelovao...

Nastavak na RTS...

Još 40 milijardi dinara za popravljanje likvidnosti

Izvor: Danas, 07.Maj.2009

Vlada Srbije usvojila je juče odluku o proširenju stimulativnog paketa mera za podršku privredi, kojom je predviđeno da suma subvencionisanih kredita bude povećana za 40 milijardi dinara, dok će pozajmice za likvidnost ubuduće biti odobravane po gotovo dvostruko nižoj kamati nego do sada odnosno...

Nastavak na Danas...

Vlada Srbije usvojila nove mere za pomoć privredi

Izvor: NaDlanu.com, 08.Maj.2009, 12:44

BEOGRAD, 7. maja 2009. (Beta) - Vlada Srbije usvojila je u četvrtak nove stimulativne mera za podršku privredi koje će se primenjivati od 18. maja ove godine, kazao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.