Nova vlada Srbije treba da obezbedi pravnu sigurnost

Izvor: Beta, 09.Apr.2014, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova vlada Srbije treba da obezbedi pravnu sigurnost

BEOGRAD, 9. aprila 2014. (Beta) - Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm pozdravio je u sredu najavu budućeg premijera Srbije Aleksandra Vučića da će reformisati privredu, ali je istakao da nova vlada treba da radi i na poboljšanju pravne sigurnosti i javne uprave.

"Dobro što je nova vlada, čiji će mandatar izvesno je biti Aleksandar Vučić, najavila da će posvetiti pažnju privredi, ali uz to treba da poradi i na poboljšanju pravosudja i javne uprave", rekao je on na predstavljanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << rezultata ankete Nemačko-srpskog privrednog udruženja o uslovima poslovanja u Srbiji u 2014.

Kako je istakao Vilhem, nedostatak pravne sigurnosti je ogroman problem u Srbiji i za investitore je veoma važno da se bude poboljšana i da sudstvo bude nezavisno.

"Ne sme da se dešava da se privredno društvo bavi tužbama koje ne možete zamisliti ni u najgorim košmarima", rekao je nemački ambasador.

Kometarišući anketu prema kojoj polovina nemačhih firmi u Srbiji u ovoj godini očekuje povećanje broja zaposlenih, Vilhem je istakao da je to dobar podatak koji pokazuju da firme u nemačkom vlasništvu pokazuju da veruju u Srbiju.

Predsednik Nemačko-srpskog privrednog udruženja Ronald Seliger (Seeliger) je rekao da kompanije u nemačkom vlasništvu zahtevaju od nove vlade Srbije da obezbedi predvidivost ekonomske politike, pravnu sigurnost, da unapredi investicioni okvir i da poboljša efikasnst javne uprave.

"Dela moraju slediti reči ili će strpljenje da se istroši", rekao je Selinger, koji je generalni direktor farmaceutske kompanije Hemofarm-Štada.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

AMBASADOR VILHELM: Nova vlada Srbije treba da obezbedi pravnu sigurnost

Izvor: Kurir, 09.Apr.2014

Dobro što je nova vlada, čiji će mandatar izvesno je biti Aleksandar Vučić, najavila da će posvetiti pažnju privredi, ali uz to treba da poradi i na poboljšanju pravosuđa i javne uprave, rekao je nemački diplomata..BEOGRAD - Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm pozdravio je danas najavu budućeg...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.