Nova upozorenja: Sutra obilna kiša, rast Save

Izvor: Mondo, 07.Mar.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova upozorenja: Sutra obilna kiša, rast Save

Republički hidrometeorolški zavod izdao je danas upozorenje da se u južnim i istočnim krajevima očekuje obilna kiša, od 20 do 40 l/m2, a na jugu i jugoistoku Srbije ponegde i više. Očekuje se i rast Save.

Foto: mondo.me

Sava će prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, rasti i narednih nekoliko dana, pa će kod Sremske Mitrovice već sutra prevazići granicu redovne odbrane od poplava, a kod Šapca premašiti nivo vodostaja za uvođenje vanredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odbrane, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine.

Na vodomeru kod Sremske Mitrovice jutros je izmereno 629 centimetara, što je u odnosu na jučerašnji dan porast od 12 centimetara, navodi se u saopštenju.

 Dodaje se da je u redovnu odbranu od poplava jutros uvedena i deonica od četiri i po kilometara na Savi kod sela Hrtkovci, pa je odbranom od poplava obuhvaćeno dvadesetak kilometara na toj reci.

Mere vanredne odbrane od poplava, zbog obilnih padavina u Banatu, uvedene su na brani "Veliko Središte" na Markovačkom potoku kod Vršca, piše u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Upozorenje HMZS, danas obilna kiša na jugu i jugoistoku

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Mar.2016, 09:34

Republički hidrometeorolški zavod izdao je upozorenje da se u južnim i istočnim krajevima danas očekuje obilna kiša, od 20 do 40 l/m2, a na jugu i jugoistoku Srbije ponegde i više...Za danas se najavljuje na istoku oblačno jutro sa ponegde slabom kisom...Tokom dana očekuje se postepeno razvedravanje...U...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.