Nova terapija za alergije

Izvor: Blic, 25.Nov.2013, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova terapija za alergije

Nova terapija za lečenje onih koji pate od alergije kuca na vrata, nakon što su naučnici otkrili novi mehanizam koji uzrokuje alergijsku reakciju.

Istraživači mnogih međunarodnih instituta, uključujući timove iz Velike Britanije i Švajcarske, objavili su da bi terapija kojom bi se zaustavila blokada gena pod nazivom FOXP3 mogla da pomogne onima koji pate od alergije.

Drugi gen, poznat pod nazivom GATA-3, zaustavlja proizvodnju i razvoj pojedinih limfocita T >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji su deo ljudskog imunološkog sistema, a mogu da budu odgovorni za razvoj alergije, piše portal Moj doktor.

Doktor Karsten Šmit Veber, glavni istraživač s Nacionalnog Kraljevskog instituta za srce i pluća, rekao je da bi gašenjem aktivnosti GATA-3 gena moglo doći do velikog proboja u medicini koja se bavi prevencijom alergije.

"To otkriće će nam pomoći da shvatimo kako zdravi pojedinci mogu da tolerišu alergene i šta treba da učinimo da ponovo uvedemo toleranciju u imunološki sistem pacijenata s alergijom", rekao je dr Šmit Veber.

On je izrazio nadu da će medicina uskoro moći da pomogne ne samo pacijentima koji pate od jedne alergije, nego i onima koji imaju višestruke alergije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.