Nova stranka za unapređenje prava osoba sa invaliditetom

Izvor: Press, 03.Feb.2016, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stranka za unapređenje prava osoba sa invaliditetom

Nova stranka i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom potpisale su danas protokol o saradnji koji treba da doprinese poboljšanju uslova života tih osoba.
           “Zalagaćemo se od najjednostavnijih stvari kao što su rampe na trotoarima i ulazak u javne institucije do važnijih stvari, a to je njihovo zapošljavanje i uvođenje u društveno-politički život”, rekao je Živković >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << novinarima posle potpisivanja protokola dodajući da stanje u ekonomiji i reforme ne smeju da budu opravdanje da se smanjuju prava osoba sa invaliditetom. 
Siguran sam da ovaj protokol neće ostati samo na dva potpisa i slikanjem, već da će ostvariti rezultate, dodao je Živković.
Potpredsednik organizacije Mihajlo Pajević podseća da je ovo već četvrti ciklus kako organizacija radi sa političkim stranakama, odnosno da pokušava da dođe do svih stranaka, kako bi se potpisao protokol o saradnji.
On je objasnio da to podrazumeva da se od svih stranaka koje uđu u parlament i onih koje budu učestvovale na izborima očekuje da poštuju ljudska prava osoba sa invaliditetom i doprineti poboljšanju i primeni propisa  iz te oblasti.
Pajević je posebno naglasio da nije reč o potpisivanju sporazuma osoba sa invaliditetom sa stranaka već protokola koji podrazumeva da partije pomažu da se donesu pozitivni zakoni.
On je napomenuo i da je njihova organizacija vanpartijska.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Protokol o saradnji izmedju Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije i Nove stranke

Izvor: Beta Video, 03.Feb.2016

BEOGRAD - Nova stranka i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije potpisale su Protokol o saradnji koji podrazumeva uključivanje osoba sa invaliditetom u politički život i zajednički rad na ukupnom poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom u Srbiji. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.