Nova stranka: Rekviziti sa snimanja Maratonaca izbačeni na ulicu

Izvor: Beta, 16.Nov.2019, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stranka: Rekviziti sa snimanja 'Maratonaca' izbačeni na ulicu

Rekviziti sa snimanja filma "Maratonci trče počasni krug" (1982.) koji su bili izbačeni na ulicu u Pančevu, zbog negodovanja gradjana su vraćeni u magacin, saopštio je danas lokalni odbor Nove stranke.Tako su u "Crveni magacin" koji je i sam spomenik kulture, iz 18. veka, vraćeni klavir na kojem je u filmu svirala Seka Sabljić, u ulozi Kristine, krevet umirućeg s početka filma i regal iz "kuće Topalovića".Prizor rekvizita izbačenih na ulicu "slika je stanja" kulture danas u Srbiji, "srozane na najnižu lestvicu, u zemlji u kojoj se kao sistem vrednosti propagiraju rijaliti šou programi i prizeman rečnik sa nacionalnih frekvencija", ocenila je NS.Ta stranka je dodala da je to "sistem vrednosti aktuelnog režima koji upravo kulturu, kao jedno od najoštrijih orudja za kritiku, doživljava kao svog najvećeg neprijatelja".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nova stranka: Rekviziti iz filma "Maratonci" izbačeni na ulicu u Pančevu

Izvor: Radio 021, 17.Nov.2019, 10:10

Nova stranka saopštila je da su klavir, krevet za pokojnika i regal iz kuće Topalovića, rekviziti korišćeni za snimanje kultnog filma "Maratonci trče počasni krug", bili izbačeni na ulicu u Pančevu...Rekviziti su do sada čuvani u takozvanom Crvenom magacinu u Pančevu, a Nova stranka navodi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.