Nova sportska dvorana u školi u Mačvi

Izvor: RTS, 19.Okt.2018, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova sportska dvorana u školi u Mačvi

Četiri decenije postojanja Mačvanske srednje škole u Bogatiću, obeleženo je otvaranjem novih učionica i sportske hale. Radove su, osim Ministarstva prosvete, finansirali Evropska investiciona banka i Jedinica za upravljanje projektima
Četiri decenije postojanja Mačvanske srednje škole u Bogatiću, obeleženo je otvaranjem novih učionica i sportske hale. Radove su, osim Ministarstva prosvete, finansirali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropska investiciona banka i Jedinica za upravljanje projektima.

U modernom objektu srednje škole u Bogatiću sa tri dograđene učionice nastavu na sedam smerova pohađa 630 djaka koji su za godišnjicu škole dobili i fiskulturnu salu. Kažu da im to mnogo znači, jer su do sada časove fizičkog imali u učionici.
"Fizičko smo kada je zima uglavnom provodili u školi, u holu školskom, kada je lepo vreme, proleće i leto, sunce, imali smo napolju" kaže Lazar Zorbić, učenik 4. razreda Mačvanske srednje škole.
U novoj sportskoj dvorani površine 1600 kvadratnih metara učenici će imati uslove za modernu nastavu.

"Vrednost investicije je 9 miliona dinara za učionice i 130 miliona za salu. Koristiće je, naravno učenici, ali i sportisti iz Mačve" navodi Milica Dražić, direktorka Mačvanske srednje škole u Bogatiću]
Prema rečima ministra prosvete, Mladena Šarčevića, novi objekat nije samo obična sala već dvorana od koje će korist imati i regija i školstvo.
"Sada budžetom predviđamo da nastavimo sa istom poltikom, da se škole u Srbiji dovedu u u ovakvo stanje da imaju besprekorne uslove , da se i dalje grade sportske dvorane, ali i da se rade procesi digitalizacije i opremanje škola jer je reforma obrazovanja sada postala potpuno vidljiva," kaže Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Izgradnju sportske hale u Bogatiću pomogla je Evropska investiciona banka koja je za projekat poboljšanja kvalteta obrazovanja u Srbiji izdvojila 50 miliona evra.
"Zaključili smo da svaka druga škola u Srbiji nema fiskulturnu salu, a svakoj trećoj treba mdernizacija ili rekonstrukcija a svaka četvrta je starija od 60 godina" objašnjava Dubravka Negre, direktorka Evropske investicione banke za Zapadni Balkan.
Pročetak rada u novoj sali, ozvaničio je golom prvi profesor fizičkog u školi, Branko Maksimović, a prvi put pred domaćom publikom, prvenstvenu utakmicu odigraće rukometaši Mačve.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.