Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Nov.2011, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova runda razgovora bh. političkih lidera

Lideri šest vodećih stranaka (SDPBiH, SDA, SNSD, SDS, HDZBiH i HDZ1990) sastat će se danas u Sarajevu u Parlamentu Bosne i Hercegovine u pokušaju da više od 13 mjeseci nakon opštih izbora konačno postignu dogovor o formiranju vlasti na državnom nivou. Organizator sastanka je HDZ1990, a zamjenik predsjednika ove stranke Martin Raguž izjavio je agenciji Fena da je aktualni trenutak takav da bilo kakvo izbjegavanje dolaska u instituciju parlamenta BiH neće biti dobra poruka ni za koga. ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastanak stranačkih lidera u Sarajevu

Izvor: Cafe.ba, 17.Nov.2011

Lideri SNSD-a, SDS-a, HDZ-a BiH, HDZ-a 1990, SDA i SDP-a trebalo bi danas da se sastanu u Sarajevu u novom pokušaju da postignu dogovor o formiranju Savjeta ministara BiH i provođenju reformskih zakona.

Nastavak na Cafe.ba...

Prekinut sastanak BiH lidera o formiranju vlasti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Nov.2011

Sastanak lidera  šest vodećih stranaka (SDPBiH, SDA, SNSD, SDS, HDZBiH i HDZ1990) u Sarajevu u Parlamentu Bosne i Hercegovine  je prekinut nakon tri sata i neizvjesno je kada će ponovno biti nastavljeni razgovori o formiranju vlasti. Naš reporter  je javio da je  sastanak napustio predsjednik...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

BiH sve bliže vanrednim izborima

Izvor: Cafe.ba, 18.Nov.2011, 00:22

Lideri političkih stranaka nisu postigli dogovor o formiranju Vijeća ministara koje radi u tehničkom mandatu već 13 mjeseci.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.