Nova policijska kontrola luksuznih automobila

Izvor: Mondo, 13.Apr.2015, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova policijska kontrola luksuznih automobila

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio je saobraćajnoj policiji novu kontrolu automobila visoke klase, put džipova, "mercedesa" i "audija".

Foto: YouTube

"Želimo da pokažemo svima da za policiju ne postoje građani prvog i drugog reda, već da su svi jednaki pred zakonom. Ne mogu se tolerisati slike na ulicama u kojima policija kotroliše one koji voze automobile stare po nekoliko desetina godina, dok vlasnici skupocenih automobila smatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da su sigurni i da ih policija neće zaustaviti. Selekcija ne sme da postoji", rekao je ministar Stefanović.

On je podsetio da su pre mesec dana u akciji kontrole vozila visoke klase, koja je, kako kaže, zapravo bila svojevrsni test, osim saobraćajnih prestupa uočeni i drugi prekršaji.

"Za samo pet dana kontrole otrkriveno je i 19 krivičnih dela. Zaplenili smo nekoliko komada oružja, a kod devet vozača smo pronašli narkotike. I to je jedan od pokazatelja zašto je ova akcija dobra", rekao je Stefanović.

On je dodao da će kontrola vozila visoke klase postati uobičajena praksa u narednom periodu, jer policija želi da pokaže da nikoga ne štiti i da su za nju svi građani jednaki, bilo da voze domaće automobile stare 30 godina ili skupocene mercedese.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.