Norveški diplomata: Ram optužio Oslo za ulizivanje Obami

Izvor: Blic, 15.Maj.2014, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveški diplomata: Ram optužio Oslo za ulizivanje Obami

Visoki norveški diplomata Morten Vetland izjavio je danas da je šef osoblja Bele Kuće Emanuel Ram 2009. godine, posle dodele Nobelove nagrade za mir predsedniku SAD, optužio Oslo za ulizivanje Baraku Obami.

Vetland je rekao Asošiejtid presu da je Ram, koji je sada gradonačelnik Čikaga, prišao norveškom ambasadoru u SAD Vegeru Stremeu i rekao mu da se Norveška ulizuje novom američkom lideru.

On je dodao i da je dodela Nobelove nagrade Obami, ubrzo pošto je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preuzeo funkciju šefa države, izazvala nelagodnost u Vašingtonu.

Streme, koji je sada visoki funkcioner u norveškom Ministarstvu spoljnih poslova, nije odgovorio na telefonske pozive američke agencije.

Odluku o tome kome će biti dodeljene Nobelove nagrade svake godine donosi petočlani odbor, koji imenuje norveški parlament.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.