Izvor: Nezavisne Novine, 21.Mar.2018, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Noćni vukovi" stigli u Banjaluku

BANJALUKA - Oko 20 pripadnika Moto-kluba "Noćni vukovi" iz Rusije stigli su danas u Banjaluku, te obišli lokaciju gdje će biti izgrađen srpsko-ruski kulturni centar, a potom posjetili i hram Hrista Spasitelja u srcu grada na Vrbasu.

Prethodno su posjetili pravoslavni manastir svete Petke u Bijeljini, nakon što su sinoć oko 19 časova ušli u BiH na graničnom prelazu Pavlovića most.

Oko njihove posjete digla se prašina, a zbog čega, poručuju, ni njima nije jasno. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Ustvrdili su da se njihov dolazak isključivo odnosi na približavanje ruskog i srpskog naroda s obzirom na dugogodišnju istorijsku povezanost. Dodali su da njihova turneja nema nikakve političke konotacije.

Među onima koji su ušli u BiH nije bio Aleksandar Zaldostanov, lider "Noćnih vukova", te Saša Savić, vođa ogranka ove motociklističke grupe u Srbiji.

Njihova balkanska turneja trajaće 10 dana, tokom kojih će preći više od 2.000 kilometara, a u Srbiji su već posjetili Beograd, Novi Sad i Šid. Nakon okončanja posjete BiH, tokom koje su planirane posjete vjerskim i kulturnim institucijama, vratiće se u Beograd.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.