Noćas pomeranje kazaljke sat unazad

Izvor: B92, 29.Okt.2016, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noćas pomeranje kazaljke sat unazad

Letnje računanje vremena završiće se u nedelju, 30. oktobra u tri sata ujutru, pomeranjem za jedan čas unazad, odnosno sa tri, na dva sata.

Kako je saopštila Direkcija za mere i dragocene metale čas koji se zbog pomeranja za jedan čas unazad pojavljuje dva puta, prvi put se označava kao 2A, a drugi put kao 2B.

Letnje računanje vremena počinje poslednjeg vikenda u martu i traje do poslednjeg vikenda u oktobru.

U Srbiji je letnje računanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vremena uvedeno 27. marta 1983. godine.

Od 1995. godine satovi su pomerani u poslednjoj sedmici septembra na osnovu odluka koje je donosila vlada, a pre devet godina donet je novi zakon kojim je letnje računanje vremena usklađeno sa Evropskom unijom.
Pogledaj vesti o: Pomeranje sata

Nastavak na B92...






Povezane vesti

POČELO ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA: Kazaljke na satu vratili smo za jedan čas unazad!

Izvor: Kurir, 30.Okt.2016, 10:25

...Kako je saopštila Direkcija za mere i dragocene metale, čas koji se zbog pomeranja za jedan čas unazad pojavljuje dva puta, prvi put se označava kao 2A, a drugi put kao 2B..Prelazak na letnje i zimsko računanje prvi put je uveden na severu Evrope davne 1916 godine da bi se "produžio dan" i period...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.