Noćas počinje letnja računanje vremena

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Mar.2020, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noćas počinje letnja računanje vremena

Letnje računanje vremena u Srbiji počinje noćas i kazaljke će u 2.00 posle ponoći biti pomerene za jedan čas unapred, na 3.00.

Letnje računanje vremena  trajaće do poslednjeg vikenda u oktobru.

U Srbiji je letnje računanje vremena uvedeno 27. marta 1983. godine.

Računanje vremena u Srbiji usklađeno je sa EU, zbog funkcionisanja jedinstvenog tržišta u Evropi, kao i pravilnog funkcionisanja sektora prevoza i komunikacija, i pojedinih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sektora industrije.

Evropska komisija predložila je da se ukine praksa usklađivanja satova dva puta godišnje,  a preporuka Evropskog parlamenta je da se o načinu računanja vremena susedne zemlje međusobno dogovore kako bi teškoće bile izbegnute, prvenstveno u saobraćaju.

Zemlje koje odluče da ne prelaze na letnje računanje vremena neće usklađivati satove  od marta 2022.
Pogledaj vesti o: Pomeranje sata

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.