Noć istraživača kao metafora zaljubljivanja

Izvor: Vesti-online.com, 18.Sep.2012, 05:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć istraživača kao metafora zaljubljivanja

Manifestacija "Noć istraživača" će 28. septembra u četiri grada u Srbiji predstaviti nauku u vidu metafore zaljubljivanja u stvarnu osobu, javili su organizatori.

Događaj će se odvijati u Novom Sadu, Nišu, Zrenjaninu i Beogradu, pod sloganom "Flertuj znalački", navodi se u saopštenju.

"Koncept Noći istraživača jeste 'drugačiji izlazak petkom uveče', a neformalna atmosfera, filmovi, muzika i događaji pod vedrim nebom kao način da se istraživački poziv >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << preseli iz akademskih klupa naše svakodnevno okruženje, omogućiće posetiocima da bolje upoznaju glavne aktere - istraživače i ohrabriti ih za taj poziv", saopštili su organizatori.

Program će početi "Naučno zasnovanom poezijom", predstavljanjem istraživača koji su u isto vreme književnici i pesnici, a posetioci će imati prilike da u okviru "Digitalnog sazvežđa" sa renomiranim astrofizičarima posmatraju i upoznaju nebeske objekte i porazgovarati sa iskusnim istraživačima na "Sastanku na brzaka".

Karta pića u bioskopu orgaizovanog celovečernjeg festivala "Mikroskop" biće ispisana hemijskim formulama, a na "Istraživačkom podijumu" istraživači koji se plesom bave iz hobija govoriće o umetnosti i nauci pokreta i držati kurseve iz salsa plesa.

Ostali naslovi programa su "Tabu bina", "Naučni koncert", "Energija budućnosti", "Decu ne donose roboti" i Evropsko ćoshe, a ulaz se neće naplaćivati.

Projekat "Risrčrs najt" - "Noć istraživača" pokrenut je 2005. godine na evropskom nivou, a prošle godine održana je istovremeno u 33 evropske države i 200 gradova.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.