Izvor: RTS, 23.Jul.2021, 00:14

Njeno vreme tek dolazi, Šapčanka Iva Vujanić

Ima više međunarodnih nagrada nego godina! Svira flautu i od prošlog decembra je i članica Dečje filharmonije u Beogradu.
Ima  deset godina i takmiči se sa starijima od sebe. Klasičnu muziku zavolela je zbog baleta i koncerata na koje je išla sa roditeljima. Ljubav prema flauti, kako kaže, bila je na prvi pogled.

" Flauta je divan instrument, očarao me je kada sam ga čula i mnogo mi se dopao. Rešila sam  da ga sviram, i eto, sad >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sam počela i imam dosta diploma i medalja. Njen zvuk je tako nežan i divan, baš je opuštajući, nekako prija svakom uhu. Sviram minimum po dva, tri sata, to je dovoljno. Ako hoću da se takmičim, moram duže. Radim sa svojim profesorom Aleksandrom Burkertom," otkriva Ivana.
Osvojila je 14 prvih i jednu drugu nagradu." Ohridski biseri" su joj do sada najdraže  takmičenje.
" Takmičenje nije lako, takmičenje je drugog ranga, najjače u Evropi. Mnogo mi je značilo što sam otišla na to takmičenje, tako sam videla koliko sam zaista dobra jer sam se takmičila sa 2008. godištem.Nije bilo lako dobiti prvu nagradu, a ja sam bila u toj kategoriji jedina iz Srbije koja je dobila prvu nagradu" kaže Iva.
Iva Vujanić niže i petice u dve osnovne škole. Zbog postignutih rezultata, dobitnik je Vidovdanske nagrade Grada Šapca. Da bi uskladila obaveze sa Dečjom filfarmonijom, muzičko obazovanje nastaviće u Zemunu.
 
 
 
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.