Nižu se napadi, ubijeni su

Izvor: B92, 05.Sep.2023, 21:10

Nižu se napadi, ubijeni su

Izraelske trupe ubile su danas palestinskog militanta tokom vojnog napada na Zapadnoj obali, naveli su palestinski zdravstveni zvaničnici.

Na drugom mestu na okupiranoj teritoriji palestinski naoružani napadač otvorio je vatru na izraelske vojnike, ranivši jednog pre nego što je ubijen.

Ovi događaji predstavljaju najnovije nasilje koje se dešava na okupiranoj teritoriji, preneo je AP. Izrael gotovo svake noći sprovodi racije na Zapadnoj obali, dok palestinski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << militanti pojačavaju napade na Izraelce.

U vojnom napadu rano jutros na izbeglički kamp Nur Šams u blizini grada Tulkarema na severu Zapadne obale došlo je do okršaja između izraelskih trupa i palestinskih militanata.

Vojska je saopštila da su vojnici pronašli i demolirali zalihe eksploziva.

Stanovnici su delili video snimke buldožera koji je kopao asfalt na glavnom putu za kamp. Vojska je, takođe, saopštila da su naoružani napadači napali vojnike, koji su uzvratili napadom na Palestince koji su palili gume i bacali eksploziv. Palestinsko ministarstvo zdravlja identifikovalo je ubijenog muškarca kao 21-godišnjeg Ajeda Abu Harba i saopštilo da je umro od rane od metka u glavi.

Militantna grupa Palestinski islamski džihad kasnije je saopštila da je Abu Harb bio njen član.

Ubrzo nakon napada na zgradu u kojoj su se navodno sastajali jevrejski doseljenici, izraelske snage bezbednosti upućene u oblast u blizini Rute 90, glavnog auto-puta kroz Dolinu Jordana, primetile su palestinskog naoružanog napadača, za koga su rekli da je otvorio vatru na njih i ranio vojnika koji je bio evakuisan radi lečenja. Izraelska vojska je saopštila da su vojnici pucali na palestinskog napadača.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je Palestinac ubijen, ne navodeći njegov identitet, preneo je AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.