Nismo baš divljaci: Labudu nisu odsečena krila

Izvor: Mondo, 30.Apr.2018, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nismo baš divljaci: Labudu nisu odsečena krila

Povređenom labudu koji je juče pronađen na Savi kod Sajma nisu odsečena krila, ali će mu desno krilo biti amputirano zbog teške povrede i gangrene koja je nastupila, rečeno je Tanjugu u Beogradskom zoološkom vrtu.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

Naime, juče je u MUP-u potvrđeno da je Rečna policija na poziv jednog građanina izvukla labuda, kojem su, prema prvim informacijama, bila odsečena krila i on je hospitalizovan u Veterini Beograd.

"Mi smo juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pokupili labuda, ali njemu nisu bila odsečena krila, već povređena. On trenutno nije kod nas, jer je jutros prebačen u Zoološki vrt gde o njemu brinu njihovi veterinari", rekli su Tanjugu u Veterini Beograd.

ZAŠTO? Labudu odsekli krila

Iz Zoološkog vrta kažu da je labud u teškom stanju i, takođe, potvrdili su da su mu krila cela, ali da je desno teško povređeno, kao i da je nastupila gangrena.

"To je teška povreda, ptici je koža oguljena, čak i fali deo muskulature. Rana je stara i dugo je bila izložena nedaćama prirode i zbog toga je nastupilo izumiranje tkiva", objašnjavaju iz zoo vrta.

Novosadske labudiće izgrickale kornjače mesožderi

Ptica je hirurški zbrinuta, navode oni i dodaju da će zbog takvog stanja morati da joj amputiraju desno krilo.

Upitani za uzrok povrede, iz zoo vrta smatraju da se ptica najverovatnije zaglavila u ribarskoj mreži i da je nije povredio propeler čamca, psi, ili čak ljudi, kako se ranije pisalo u medijima.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.