Niški političar izgradio brvno baš ispred taštine vikendice

Izvor: S media, 04.Apr.2012, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški političar izgradio "brvno" baš ispred taštine vikendice

Betonska ćuprija površine 28 kvadrata, koja je dospela u žižu kada je objavljen snimak „svečanog“ presecanja vrpce, direktno vodi do kapije kuće u kojoj preko leta često boravi Miodrag Brešković, direktor Direkcije za izgradnju grada Niša i funkcioner iz redova Ujedinjenih regiona Srbije. On, međutim, negira da je imao bilo kakav uticaj na odluku da se most rekonstruiše.

Razrešuju dekana koji je zaposlio pola familije

Otvoren najveći viseći most na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << svetu (VIDEO)

Pogledajte: Ministar svečano otvorio putokaz (VIDEO)

"Tačno je da je to vikendica mog tasta, ali nije bilo protekcije. Čista je slučajnost što baš na tom mestu moj tast ima vikendicu, koja je sagrađena još pre 30 godina. Rekonstrukcija mosta je rađena iz redovnih sredstava održavanja, a na osnovu programa za izgradnju grada za 2012. godinu koji je usvojila Skupština grada Niša. I onako ne mogu kolima da uđem u dvorište. Ulaz je previše uzak, tako da moram da ostavim kola sa druge strane reke", pravda se Brešković.

On ističe da se most našao u programu izgradnje na osnovu dopisa Crkvene opštine Gabrovac i zahteva gradske opštine Pantelej kako bi se vernicima omogućio prilaz do Crkve Svetog Lazara, koja se nalazi odmah iznad vikendice.

Brešković napominje da su oba zahteva podneta još u maju prošle godine ali da je trebalo vremena da uđu u proceduru.

"Postoje fotografije u kakvom je stanju bio most pre rekonstrukcije. Ljudi su morali da stavljaju daske da ne bi propali kroz njega kada su išli do crkve", dodao je Brešković.

Meštani Donjeg Vlasa znaju da je vikendica u vlasništvu tasta direktora Breškovića.

"Tašta je rodom iz Donjeg Vlasa. Dolazi i Brešković, naročito leti", kažu meštani.

Snimak na kojem izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Niša i kandidat URS za gradonačelnika Niša Branislav Jovanović sa meštanima otvaraju most presecanjem vrpce i najavljuje izgradnju „pristupnih saobraćajnica“, za kratko vreme postao je hit na Jutjubu.

(Blic)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.